Chiftele cu ciuperci – o reteta simpla si rapida, perfecta pentru a fi preparata in post.
Ingrediente
- 600 g ciuperci mixt (eu am avut congelate)
- 2 cartofi fierti in coaja
- 2 felii de paine
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- o lingurita de marar tocat
- 2 linguri de faina
- 2 linguri de pesmet
- sare (dupa gust)
- piper (dupa gust)
- ulei pentru prajit
- faina
Cum se prepară?
Se curăță de coajă cei doi cartofi, se pun intr-un bol si se paseaza foarte bine, astfel incat sa obtinem un piure.
Ciupercile se calesc impreuna cu ceapa si usturoiul spalate si taiate marunt in doua linguri de ulei, pana se evapora toata apa, apoi se pun intr-un blender si se mixeaza pana se obtine o pasta cremoasa.
Dupa care se amesteca cu cartofii si painea inmuiata in apa si stoarsa bine, faina si pesmetul.
Deasupra se presara mararul, sare si piper in functie de gustul fiecaruia.
Se amesteca bine pana se omogenizeaza toata compozitia.
Se formeaza chiftele rotunde sau plate, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins, pana devin aurii sau pana sunt gata.
Se scot pe un prosop de hartie si se lasa cateva minute, pentru a scapa de surplusul de ulei.
Chiftelele cu ciuperci se servesc cu castraveti acri . De asemenea, se pot servi calde sau reci, sunt gustoase oricum.
Va invit cu drag si pe voi sa incercati reteta si de abia astept sa reveniti, sa ne spuneti si noua cum v-au iesit chiftele.
Spor la gatit si Pofta buna!